Att dejta är inte det enklaste i världen och ännu svårare kan det kännas om man inte passar in på heterosexuella hemsidor. Dejting på nätet har funnits sedan många år tillbaka, men det skulle dröja ett bra tag innan det kom nischade sajter för HBTQ-personer. Den första sidan öppnade upp 2002, men idag har du ett flertal att välja mellan. Många använder sig även av sidor där det inte finns någon speciell nisch, men är då tydliga i sin presentation om vad det är de söker. Du väljer naturligtvis själv vad som passar dig bäst. Här nedan har vi ändå valt att lista flera sidor som kan passar dig som HBTQ-person i smaken. Välj din dejting sida här nedan och kom igång på bara några minuter. Har du inte tillgång till en dator fungerar det minst lika bra i mobilen. Sanningen är att de flesta erbjuder en app, eller åtminstone en mobilanpassad hemsida.

Bästa dejtingsidorna för HBTQ

Qruiser

Qruiser riktar sig till alla människor som identifierar sig med HBTQ. Här har människor träffats och skapat nya kontakter sedan år 2000, men då fungerade sajten mest som ett nätcommunity. Idag är det främst dejting som gäller och du är inte begränsad till enbart Sverige. Här kan du hitta människor i bland annat Tyskland, Finland och Storbritannien. För den som önskar kan sajten översättas till fem olika språk och det finns också bloggar som du kan följa och läsa. Det är helt gratis att registrera sig.

Sylvester.se

Är du man och letar efter andra män att komma i kontakt med, då kan Sylvester.se vara ett bra val för dig. Sidan lanserades år 1999 och har även en systersajt, bokstavligen. Det är helt kostnadsfritt att registrera sig, men om du vill få tillgång till fler funktioner och möjligheter att hitta kärlek kan betalmedlemskapet vara att rekommendera.

Sylvia.se

Sylvia- och Sylvestersajterna har en sak gemensamt, de kommer från samma skapare. Naturligtvis riktar sig Sylvia till kvinnor som vill lära känna andra kvinnor och tjejer, för att på så sätt hitta kärleken eller kanske bara ny vänskap. Här kan du själv välja om du vill betala för ett medlemskap och få tillgång till fler funktioner eller om det räcker gott och väl med gratismedlemskapet. Att registrera sig är dock helt kostnadsfritt, men tyvärr erbjuder sajten ingen form av matchmaking, vilket kan göra letandet lite svårare.

Innan du väljer att betala för en dejtingsida så se till att du har koll på vad du får för pengarna. Det är inte alla sidor som erbjuder samma funktioner eller möjligheter. Läs också gärna omdömen och recensioner från tidigare medlemmar. På så sätt är det lättare att veta vad du kan förvänta dig.