På sistone har allt fler unga HBTQ-personer världen över tagit plats i sociala medier med bloggar eller videor på Youtube där de berättar om sina liv.

Ett exempel är Sophie Labelle, en transkvinna och serietecknare från Montreal i Kanada. Hon har blivit känd för sin webbserie “Assigned Male”, som berättar självbiografiska historier om unga transpersoner och deras liv. Hennes serier delas ofta på Facebook och hon har fått en stor skara fans från många länder.

Hon är en aktiv transaktivist och håller föreläsningar. Hon har också gjort barnböcker som förklarar HBTQ-relaterade frågor på ett sätt som är enkelt att förstå och som ger positiva förebilder till barn som håller på att hitta sin könsidentitet.

Som de flesta HBTQ-personer som är aktiva på internet har hon tyvärr fått utstå en hel del hat och hot från anonyma troll och antifeminister. Det är vanligt att hatare försöker tysta de som bryter mot normerna genom att skrämmas. Sophie har sagt att det är jobbigt men att all uppmuntran från fansen och möjligheten att hjälpa andra gör det värt att fortsätta kämpa.